Nina Ekelund: Jag vill lägga min röst på PM Nilsson

Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Dagens Industri (DI) har ökat bevakningen av klimat. DI har till och med sagt att klimat är en av tre prioriterade frågor inför valet 2018; och det är en affärstidning som riktar sig till näringslivet. Några som inte riktigt hängt med på denna resa är flertalet politikerna. Ett parti har frågorna i toppen men övriga verkar inte se kopplingen till att minskade utsläpp förbättrar hälsan, ökar stadens attraktivitet, ökar tillväxt för företag och bidrar till bättre välfärd.

Ser man på Göteborgs Universitets SOM-undersökning, där 20 000 personer intervjuats, så toppar klimatfrågan svenskens lista över vad man oroar sig över. För mig blir det märkligt att politiken inte förmår hantera klimatfrågan bättre. De är ju väljare, ska man inte fånga upp denna oro i politiken?

Företagen sitter på lösningar och med rätt politik kan landsbygden och jordbruket blomstra, bilarna rulla på förnybart och el, höghastighetståg byggas, cykelbanor utvecklas, den cirkulära ekonomin utvecklas och konsumtionen styras i en hållbar riktning.

I artikeln slår ledarskribenten PM Nilsson ett slag för förbud (läs artikeln innan du hetsar upp dig). Nuförtiden tycker jag att det är Dagens Industri som står för en stor del politikutveckling och de som ställer många av de svåra frågorna. Faktiskt så känns det ganska fräscht. Det är nästan så att jag skulle vilja rösta på PM Nilsson. Nähä, det gick inte för han har ju inget parti. Nu hoppas jag bara politiken förmår att utveckla sina positioner till valet – än så länge har det varit tyst från de flesta.

 

Läs PM Nilssons artikel: Hellre förbud än skatt

Nuförtiden tycker jag att det är Dagens Industri som står för en stor del politikutveckling och de som ställer många av de svåra frågorna. Faktiskt så känns det ganska fräscht. Det är nästan så att jag skulle vilja rösta på PM Nilsson. Nähä, det gick inte för han har ju inget parti.

Om oss